HEDEF YKS 2024 EYLEM PLANI

Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında okulumuzda uygulanacak eylem planı aşağıdadır.

EKİM

BURSA İPEKÇİLİK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

HEDEF YKS 2024 ÜNİVERSİTE HAZIRLIK PROGRAMI

2023/2024 YILLIK EYLEM PLANI

Ø  Okuldaki “Hedef 2023” koordinatörünün, kurum Mebbis bilgileriyle sisteme kaydının yapılması.

Ø  Bu işlemden sonra koordinatörün KTS’ ye kendi Mebbis bilgileri ile girişinin ve devamında; süreç takibinin koordinatör tarafından sağlanması.

Ø  Ekim ayı itibariyle DYK’ ye başvuran öğrenci sayılarının sisteme girişinin yapılması.

Ø  Öğrenci “Koçluk Sistemi”nin kurulması ve 12.sınıfa giren öğretmenlere eşit olarak dağıtımlarının yapılması.

Ø  DYK’ ye başvuran öğrenci listesi, kurs açılan sınıf listeleri ve görev yapan öğretmen listelerinin hazırlanması.

Ø  Yıl içerisinde yapılacak olan deneme sınavlarının planlanması.

Ø  Okul akademik takip komisyonu tarafından “Üniversite Hazırlık Programı Yıllık Eylem Planı”nın oluşturulması.

Ø  EBA Akademik Destek Portalının öğrencilere tanıtılması, öğrencilerin portala kaydının yapılması ve öğretmen ve öğrencilerin bu platformu kullanmaya yönlendirilmesi.

Ø  Üniversite Hazırlık Programı ile ilgili afiş, broşür, sosyal medya çalışmalarının gerçekleştirilmesi.

Ø  KTS’ de belirtilen aylık hedeflerin uygulanması ve sisteme rapor girişinin yapılması.

Ø  YKS hazırlık süreciyle ilgili öğrencilerin durumlarını görmek için tarama denemesi uygulanması.

KASIM

Ø  “Öğrenci Koçluğu” çalışması yürüten öğretmenlerden, “Öğrenci Koçluk Değerlendirme Dosyası”nın alınması.

Ø  Okulda yürütülen üniversite hazırlık programı ile ilgili veli bilgilendirme çalışmalarının yapılması.

Ø   DYK çalışmalarının değerlendirileceği sınav takviminin oluşturulması.

Ø   Planlanan deneme takvimine bağlı denemelerin uygulanması ve analizlerinin yapılması.

Ø  Mesleki rehberlik kapsamında, okul rehberlik servisi koordinesinde farklı mesleklere sahip kişilerin öğrencilerle buluşturulması.

Ø  Üniversite tanıtım gezisi yapılması.

Ø  9 – 10- 11. Sınıflara Seviye Tespit Sınavlarının uygulanması.

Ø  DYK’ dan sorumlu müdür yardımcısı tarafından “Hedef YKS 2023” klasörü oluşturularak aşağıdaki dosyaların tutulması.

1. DYK Yıllık Plan Örneği

2. DYK Kurs Programı

3. DYK’ ya Katılan Öğrenci Listeleri

4. Performans Değerlendirme Takvimi

5. Performans Değerlendirme Sonuç Listeleri

6. Okul Sınav Soru Rehberliği Programı

7. Sınav Soru Rehberliği Değerlendirme Dosyası

8. Akademik Takip Komisyonu Kararları

9. Ara ve Yaz Tatili Dönemi Kamp Programlarının Değerlendirilmesi

ARALIK

Ø  Okul Rehberlik Servisi tarafından, DYK’ ye katılan öğrencilere yönelik devamsızlık ve üniversite hedefinden uzaklaşma riski taşıyan öğrencilerin tespit edilmesi  bu öğrenciler ile bireysel görüşmeler yapılması.

Ø   Mesleki Rehberlik çalışmaları doğrultusunda üniversite tanıtımları, fuar gezilerinin  gerçekleştirilmesi.

Ø   AYT Kazanım Değerlendirme Sınavı’nın uygulanması ve değerlendirilmesi.

Ø   Aylık TYT deneme sınavlarının uygulanması.

Ø   DYK’ ye katılan öğrencilere ve bu kurslarda görev alan öğretmenlere yönelik motivasyon amaçlı gezi, seminer vb. etkinliklerin okul müdürlüğü tarafında planlanması ve uygulanması.

OCAK

Ø   1. Dönem uygulanan Kazanım Değerlendirme Sınavları’nın analizleri, ağırlıklı ortalamaları, net ortalamaları vb. düzenlenerek KTS’ ye girilmesi.

Ø   Mesleki Rehberlik kapsamında üniversite gezileri, kariyer buluşmaları, ‘Mesleğimde 1 Gün’ programlarının gerçekleştirilmesi.

Ø  11. ve 12. Sınıf öğrencilerine motivasyon seminerlerinin düzenlenmesi.

Ø  Üniversite bölümlerinin taban puan ve başarı sıralamaları ile ilgili öğrencilere doküman paylaşımı yapılması.

Ø  Aylık TYT deneme sınavlarının uygulanması.

Ø  9 – 10- 11. Sınıflara Seviye Tespit Sınavlarının uygulanması.

ŞUBAT

Ø  Türkiye Geneli Kazanım İzleme Sınavı uygulamasının gerçekleştirilmesi.

Ø  Mesleki Rehberlik kapsamında üniversite gezileri, kariyer buluşmaları, ‘Mesleğimde 1 Gün’ programlarının gerçekleştirilmesi.

Ø  MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) sınavına yönlendirme afiş çalışmalarının yapılması.

Ø  Üst öğretim sınavlarına başvuru süreciyle ilgili bilgilendirme.

MART

Ø  11. Sınıflara Seviye Tespit Sınavlarının uygulanması.

Ø  Mesleki Rehberlik kapsamında tercih danışmanlığı faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi.

Ø  Türkiye Geneli Kazanım İzleme Sınavı uygulamasının gerçekleştirilmesi.

NİSAN

Ø  11. Sınıflara DYK üniversite hazırlık programının tanıtım çalışmalarının yapılması.

Ø  Öğretmen bilgilendirme çalışması.

Ø  Öğrenci bilgilendirme çalışması.

Ø  Veli bilgilendirme çalışması.

Ø  Üniversite ve bölümlerle ilgili bilgilendirme çalışmaları yapılması.

Ø  Üniversite tanıtım gezisi yapılması.

Ø  KTS’ ye veri girişinin yapılması.

Ø  KTS’ de belirtilen aylık hedeflerin uygulanması ve ay sonunda sisteme rapor girişinin yapılması.

Ø   Aylık TYT ve AYT deneme sınavlarının uygulanması.

MAYIS

Ø  Öngörülen yaz kamp programının planlanması.

Ø  Öğrenci Koçluğu ile ilgili çalışmaların değerlendirilmesi.

Ø  9 – 10- 11. Sınıflara yönelik Kazanım Değerlendirme Sınavının uygulanması.

Ø   Okul tanıtımı için afiş, broşür, sosyal medya çalışmalarının gerçekleştirilmesi.

Ø  Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce gönderilen anket uygulamalarının gerçekleştirilmesi.

HAZİRAN

Ø  Hedef 2024 yaz kamplarının oluşturulması.

Ø  Rehberlik servisi koordinatörlüğünde sınav stresi, motivasyon seminerlerinin gerçekleştirilmesi,

Ø  Takip edilecek üniversite hazırlık programının hazırlanması ve sunulması.

Ali ULUÇAY                                                                               Savaş YURTTAŞ

Hedef 2023 YKS Okul Koordinatörü                                KTS ’Den Sorumlu Öğretmen Müdür Yardımcısı

ve

Hedef 2023 YKS Okul Koordinatörü