T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi

Doç. Dr. Erol Yılmaz Okulumuzda Konferans Verdi

Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde Türk Kütüphaneciliğinde önemli bir isim olan ve halen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Araştırma Hizmetleri Başkanlığı´nda görev yapmakta olan Bilgi ve Belge Yönetimi Uzmanı sayın Doç. Dr. Erol Yılmaz’ı okulumuzda misafir ettik.

 

        51.Kütüphane Haftası kapsamında okulumuz Kütüphanecilik Kulübü tarafından organize edilen ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Yıldırım Belediye Başkanlığı’nın da büyük katkı sağladığı bir konferans düzenlendi.

        Konferansta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Araştırma Hizmetleri Başkanlığı’nda görev yapmakta olan Bilgi ve Belge Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Erol Yılmaz,  “Türkiye’de Okuma Kültürü ve Kütüphaneler” konulu bir sunum yaptı.

        Doç. Dr. Erol Yılmaz; Okuma Alışkanlığı, İnsan Neden Okur? Okumak Ne Kazandırır? Okuyan Birey Neler Kazanır? Okumamak İnsana Neler Kaybettirir? Yakılan Değil Yaşayan Kütüphaneler ana başlıkları altında Türkiye’deki okuma kültürü ve okuma alışkanlığı , toplumun kütüphane algısı ve bu konular ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

        Konferans’a okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerinin yanında, Bursa Teknik Üniversitesi’nden Kütüphane ve Dökümantasyon Daire başkanı Yener Emer ve şube müdürleri de katıldı.

        Yoğun bir ilgi ile gerçekleşen konferans, Doç Dr. Erol Yılmaz’ ın “Kitapsızlar: Türk’ün Okuma ile İmtihanı” isimli kitaplarını imzalaması ile sona erdi.

 

        Katkısı bulunanlara şükranlarımızı sunuyoruz.

   

   
  Doç. Dr. Erol Yılmaz
   
  Kütüphane Haftası  
   
  Kütüphane Haftası
   
  Kütüphane Haftası  
     
  Kütüphane Haftası  
     

 

  

 

 

 

 

...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.04.2015 - Güncelleme: 23.04.2015 19:54 - Görüntülenme: 3459
  Beğen | 0  kişi beğendi