T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi

İPEKÇİLİK YENİLENİYOR...

 

Okulumuzun binalarının yenilenerek daha güzel ve modern bir yapıya kavuşması için çalışmalar başladı.

 

Deprem dayanıklılık testleri sonucunda riskli bina raporu verilen okulumuzun binalarının yenilenmesi konusunda Valimiz Sayın Münir Karaloğlu, ilçe kaymakamı, il milli eğitim müdürü, il ve ilçe milli eğitim şube müdürleri ve çeşitli kurum yetkilileri ile BİHMED yönetimi okulumuzu ziyaret ederek bir toplantı gerçekleştirdiler. Yapılan toplantıda öğretim binalarının yenilenmesi ele alındı. 

 

Buna göre, Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesinin emektar binaları "riskli yapı" raporu sonucu artık yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Bu bağlamda okulumuzda bir inceleme gerçekleştiren Bursa Valisi Münir Karaloğlu yaptığı açıklama da: " Konumu itibariyle okulumuz, eğitim-öğretim mekanı olmak için oldukça uygun bir alana sahip. İnşallah gerekli çalışmaların ardından tarihi dokuyu bozmadan yapılacak yeni okul binamızla, ´Ulu Şehrimiz´ güzel bir eğitim merkezine daha sahip olmuş olacak. Ben,  en kısa süre içinde el birliğiyle bu mekanı yeniden daha güçlü ve modern bir hale getireceğimizden eminim." dedi.  

 

´Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi´, 7500 metrekare yeşil alan içerisinde ana bina, A blok ve B blok öğretim binaları ile spor salonundan oluşan geniş bir yerleşkeye sahip olup, yeni yapılacak proje ile kontroller sonucu ´Riskli Yapı´ raporu verilen A ve B bloklar yıkılarak, ana binaya uygun bir mimariyle 24 derslikli yeni ve çağdaş bir okul binası, aynı zamanda öğrencilerin kalacağı 100 öğrenci kapasiteli bir pansiyon yapılması planlanıyor.  

 

Binaların yıkılıp yenilerinin yapılacağı 2015-2016 öğretim yılında okulumuzun nereye taşınacağı da önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır. Adres belli olduğunda web sitemizden gerekli duyuru ve açıklama yapılacaktır.

 

     
   İpekçilik  
                                                                                    Münir Karaloğlu (Vali)  
     
  İpekçilik  
     
  İpekçilik  
     
  İpekçilik  
     
  İpekçilik  
     
   İpekçilik  
     
   İpekçilik  
     
   İpekçilik  
     
  İpekçilikİpekcilik  
     
     

 

 

 

 

...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.06.2015 - Güncelleme: 20.07.2015 13:16 - Görüntülenme: 3554
  Beğen | 1  kişi beğendi