T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi

“KLAS DURUŞ” SAHİBİ NURİ PAKDİL İPEKÇİLİK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEYDİ

 

Yıldırım Belediyesi’nin organizasyonunda Bursa’ya gelen usta yazar ve fikir adamı Nuri Pakdil, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle buluşarak güzel bir söyleşi gerçekleşti.

 

 

 

Yıldırım Belediyesinin katkılarıyla Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Nuri PAKDİL söyleşisi gerçekleştirildi.

İpekçilik AİHL öğrencilerinden bir grubun İpekçilik Kültür Edebiyat dergisi KOZA için yaptığı bir röportajla başlayan program okul konferans salonunda Bursa İl Mili Eğitim ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin de katılımıyla Nuri PAKDİL söyleşi şeklinde devam etti.

Necip Evlice Bey’in nezaretinde konuşmasını yapan Nuri PAKDİL konuşmasına “Ulu Önder Hz. Muhammed’i hatırlayarak ve hatırlatarak” başladı. Konuşmasında değindiği bazı konu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti.

*Sanat ve edebiyat çok önemlidir. Biz toplum olarak sanat ve edebiyatla yabancılaşmaya maruz kaldık ve kanaatim odur ki yine bunlarla bu durumdan kurtulabiliriz.

*İslam ülkelerine baktığımızda birçok sıkıntı ve problemler görmekteyiz. Gördüğümüz diğer bir husus ise şudur ki bu ülkelerin hamisi ve kurtarıcısı olacak ülke Türkiye’dir. Yeryüzünü kurtaracak hareketin Türkiye’den başlayacağına inanıyorum. Bunu yapacak olanlar da gençlerdir. O yüzden sizi önemsiyorum.

*Yüce dinimiz İslam sonsuz güzellik, bitimsiz estetik sahibidir. Ulu önder Hz. Muhammed bir cenazede kabirde gördüğü bir tümseğin düzeltilmesini istemiştir. Kendisine bunun ölüye nasıl bir faydası olacağını soranlara da “Ona faydası yoksa da gözü rahatsız ediyor.”demiştir. İşte dinimiz İslam’ın estetiğe, güzele bakışı budur. İslam baştan sona güzellik demektir.

*İslam sömürüye, anamalcılığa karşıdır. Yeryüzünün en büyük devrimcisi de peygamberimiz Hz. Muhammed’dir.

*Sevgili gençler lütfen çak okuyunuz ve mutlaka (3 defa tekrarlayarak) iyi derecede bir yabancı dil öğreniniz. Müslümanlar olarak çok donanımlı olmak zorundayız. Bu sorumluluk şu an sizlerdedir.

*Son olarak şunu vurgulamak istiyorum: Bugün onurlu bir insan olabilmek antikapitalist ve antifiravunist olmakla mümkündür. Aşk ve emek böyle yüceltilecektir.

Yedi güzel adamla ilgili olarak sorulan soruya “Bizim aramızda çok sağlam bir arkadaşlık vardır. Aramızda teklifin, parafın önemi yoktu. Cebimizdeki para birimizin değil hepimizindi.”Necip Evlice’nin arkadaşlarının ayakkabısına para koyduğunu hatırlatması üzerine de bunun parayı tahkir ve tezyif anlamına geldiğini ifade eden Nuri PAKDİL arkadaşlarının parasız kalmasına gönlünün hiçbir zaman razı olamadığını söyledi.

Hiçbir tapulu malının olmadığını ifade eden Nuri PAKDİL’in bu sözlerini Necip Evlice Bey imkânı olduğu halde bunu hiç yapmadığını vurgulayarak tasdik etti.

Yedi Güzel Adam filmine değinen Necip Evlice filmle ilgili olarak kendilerinden sadece Nuri PAKDİL ismini kullanabilmek adına izin istendiğini buna da Nuri PAKDİL’in izin verdiğini söyledi. Dizinin son bölümlerde 12 Eylül dönemine sıkıştığını ifade eden Necip Evlice dizinin faydası olarak bu isimlerin kitaplarına yönelme olmasının sayılabileceğini ve gençlerden kitapları alarak okurlarsa gerçek yedi güzel adama ulaşabileceklerini ifade etti.

Nuri PAKDİL’in son olarak sağ kolunu kaldırarak bileklerinde var olan bilekliği göstermesi ve “Bilekliğim Kudüs, kalemim Filistin.” sloganını atması söyleşiye damgayı vurdu.

Program, son bölüme katılan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya Bey’in ve İpekçilik AİHL öğrencilerinden bir grubun Nuri PAKDİL’e bu günün unutulmamasına yönelik İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi adına plaket ve hediyesiyle sona erdi.

 

İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak başta Nuri PAKDİL olmak üzere Yıldırım Belediyesine, Necip Evlice Bey’e ve programı tertip etmek için çok uğraşan 10. Sınıf öğrencimiz Şeydanur UZAK kızımıza ve edebiyat öğretmenlerimiz ile edebiyatsever öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

 

Nuri Pakdil´den selamlama  videosu için tıklayınız.

 

     
  N.Pakdil  
     
  N.Pakdil  
     
   N.Pakdil  
     
   N.Pakdil  
     
   N.Pakdil  
     
   N.Pakdil  
     
   N.Pakdil  
     
   N.Pakdil  
     
   N.Pakdil  
     

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.03.2015 - Güncelleme: 28.04.2015 22:25 - Görüntülenme: 2818
  Beğen | 0  kişi beğendi