T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi

Öğrencilerimiz MUN Toplantısı İçin Prag´daydı

 

Öğrencilerimiz yabancı dillerini geliştirmek için, Prag´da düzenlenen ve Birleşmiş Milletler Konferansının birebir modeli olan PORGMUN uluslararası münazara etkinliğine katıldılar.

 

Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi Model Birleşmiş Milletler (MUN) ekibi, 19-22 Mart tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti´ndeydi. Prag´da gerçekleştirilen PORGMUN 2015 etkinliğinde 7 öğrencilerimiz Filipinler delegasyonunu olarak katıldılar ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi, Silahsızlanma Komitesi, Teknolojik Gelişmeler Komitesi, İnsan Hakları Komitesi, Dijital Devrim Komitesi gibi komitelerin çalışma toplantılarında Filipinleri temsil ettiler.

Bu yıl Prag´da ikincisi düzenlenen ve 11 ülkeden 200 öğrencinin kabul edildiği PORGMUN´da, öğrencilerimiz ekip çalışması, farklı perspektifleri görme ve küresel sorunları çözme becerilerini geliştirmeleri için önemli bir deneyim elde ettiler. Anı zamanda PORGMUN etkinliğinin dili İngilizce olduğundan öğrencilerin İngilizcede iyi dinleme, doğru anlama ve etkili konuşma deneyimi kazanmaları yanında, olayları yansız değerlendirebilme becerilerini de geliştirme fırsatı buldular. 

İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi, birçok yarışma ve etkinlikte olduğu gibi, Model BM etkinliğinde de Bursa´nın bir numarası olarak Türkiye´de sahip olduğu prestijli konumuna bir artı değer daha kazandırmış oldu. 

İngilizce hazırlıklı proje okul olan Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldığı günden itibaren yurt içi ve yurt dışı etkinlikleriyle, akademik başarılarıyla her zaman önde ve örnek olmaya devam ediyor.

 

Gayret, çalışma ve başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyor, yetişmelerinde katkısı bulunan öğretmen ve ailelerine teşekkür ediyoruz.

 

 

     
  MUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUNMUN  
     

 

 

 

 

...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.03.2015 - Güncelleme: 07.04.2015 10:57 - Görüntülenme: 1608
  Beğen | 0  kişi beğendi